ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Sala cu Orgă va avea loc un concert dedicat Zilei Naționale a României

08:43 | 25.11.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Un concert festiv, dedicat Zilei Naționale a României, va avea loc astăzi, la ora 18.00, la Sala cu Orgă. Concertul va fi prezentat de Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avându-i ca soliști pe cunoscuții instrumentiști, frații Ștefan și Ion Negură (nai & flaut), informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, programul concertului este alcătuit din muzică românească, creații semnate de compozitori de pe ambele maluri ale Prutului: George Enescu, Petre Elinescu, Constantin Arvinte, Vladimir Rotaru și Gheorghe Mustea. Evenimentul va include și o premieră: Allegro veloce e caratteristico (in honorem J.S. Bach”) de Liana Alexandra (1947 – 2011), considerată drept cel mai important compozitor român al generației sale.

Ștefan Negură este laureat al tuturor concursurilor naționale şi internaționale de nai, deținând 17 premii, dintre care 10 cu locul I. În prezent, este profesor la ”Belgian Panflute School”.

Flautistul Ion Negură, fratele lui Ștefan, este laureat al concursurilor naționale și internaționale - deținător a 18 premii și diplome. A concertat în 37 de țări ale lumii, inclusiv Coreea de Nord, Iordania, Macedonia și Turcia. În 2021 i s-a conferit titlul onorific ”Artist Emerit al Republicii Moldova”.

Mâine, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul ”Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa, în regia lui Vitalie Rusu, iar la 18.30 - la Teatrul „Eugene Ionesco”, monospectacolul ”Adi” cu Anatol Guzic, monodramă de Constantin Cheianu, în regia Diandrei Gherghel și la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” – spectacolul ”Casa” după Maxim Gorki, în regia lui Dumitru Acriș (Moscova).

img21009032

img21009032

img21009032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!