ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Presa regională din Republica Moldova va fi susținută de un proiect realizat de UE şi Slovacia

08:42 | 25.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Acordul privind proiectul dedicat pentru susținerea de către Uniunea Europeană a presei regionale din țară a fost semnat ieri între Delegația UE în Republica Moldova și Agenția Slovacă pentru Cooperare Internațională în Dezvoltare (ASCID). Uniunea Europeană va oferi sprijin instituțiilor de profil regionale din țară prin intermediul unui proiect implementat în cooperare cu Agenția din Slovacia, transmite MOLDPRES.

Scopul proiectului este de a oferi asistență presei locale, din perspectiva creării de conținut media, în dezvoltarea abilităților de afaceri, precum și în facilitarea accesului la experți pentru a îmbunătăți sustenabilitatea media. De asemenea, proiectul va oferi și sprijin pentru start-up-uri media.

„Uniunea Europeană și statele membre, în calitate de Echipa Europa, continuă să rămână aproape de cetățenii Republicii Moldova, oferind sprijin dedicat pentru diverse sectoare, mass-media fiind un instrument important pentru reformele democratice și creșterea gradului de conștientizare asupra aspectelor cheie legate la viața cetățenilor”, indică un comunicat al ASCID.

Foto: ASCID

img21009034

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!