ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Linia electrică aeriană Vulcănești-Chișinău a fost declarată utilitate publică

11:27 | 12.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Lucrările de construcție a liniei electrice aeriene (LEA) 400 kV de transport al energiei electrice Vulcănești-Chișinău și a stației Back-to-Back Vulcănești au fost declarate lucrări de utilitate publică de interes național. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Lucrările de construcție vor fi efectuate în cadrul Proiectului ”Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, Faza I”, cu un buget total de 260 de milioane de euro, pentru o perioadă de patru ani.

Guvernul va demara procedura de achiziție a terenurilor necesare pentru construcția celor circa 158 kilometri de linie electrică de înaltă tensiune și construcția stației de conversie Back-to-Back Vulcănești.

În conformitate cu legislația în vigoare, sunt de utilitate publică lucrările care răspund obiectivelor și interesului întregii societăți.

Foto: energy-center.ro

img22003553

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!