ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova a transmis cea de-a doua parte a chestionarului de aderare la UE

18:11 | 12.05.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Premierul Natalia Gavrilița a transmis astăzi reprezentanților Uniunii Europene cea de-a doua parte a chestionarului de aderare la UE. Cele șapte volume completate au fost transmise în cadrul ceremoniei de inaugurare a noului sediu al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

“Felicit toți colaboratorii delegației UE cu deschiderea acestui nou sediu. Sperăm ca aceasta schimbare să fie de bun augur, iar noua clădire să poată acomoda o misiune mai numeroasă. UE a reprezentat mereu pentru moldoveni o aspirație, UE este asociată cu libertatea, democrația și bunăstarea. UE înseamnă și un prieten devotat, ce a fost alături de noi în momente dificile. În martie Moldova a depus cererea de aderare la UE și la 22 aprilie a fost înmânată prima parte a chestionarului. Astăzi venim cu cele șapte volume completate a celei de-a doua părți a chestionarului. Mulțumesc funcționarilor ce au muncit la completarea documentelor”, a spus Gavrilița.

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, a menționat că volumele sunt cel mai bun cadou de casă nouă și s-a arătat impresionat de determinarea autorităților în procesul de aderare la UE. „Noi muncim mult pentru a apropia Moldova de UE. Am fost impresionat de determinarea moldovenilor de a avansa în relația cu UE”, a opinat Mazeiks.

Prezent la ceremonia de inaugurare, Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a salutat modalitatea autorităților de a face față situației create în regiune și a reiterat că Moldova merită să facă parte din UE.

img22003569

img22003569

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!