ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MS a venit cu recomandări pentru părinți în contextul înregistrării primului caz probabil de hepatită acută

09:17 | 13.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății a venit astăzi cu recomandări pentru părinți în contextul înregistrării în Republica Moldova a unui caz probabil de hepatită acută de etiologie necunoscută la copii, relatează MOLDPRES.

În comunicatul emis ministerul îndeamnă părinții să fie atenți la semnele hepatitei acute, precum apariția icterului (culoarea galbenă a feței și a sclerei, urina întunecată la culoare), dar și la simptomele afecțiunilor gastrointestinale - greață, vomă, diaree și dureri abdominale.

Conform sursei citate, pentru confirmarea sau infirmarea unui caz probabil de hepatită acută de etiologie neidentificată vor fi efectuate probele necesare pentru a exclude prezența virușilor obișnuiți care provoacă hepatită virală acută și prezența hepatitei toxice medicamentoase. 

Medicii recomandă respectarea bunelor practici de igienă, precum spălarea regulată a mâinilor, curățarea și dezinfectarea suprafețelor care pot fi atinse frecvent de copii și a jucăriilor.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că de hepatită acută de origine necunoscută pot suferi copiii la orice vârstă, începând de la o lună până la 16 ani.

Foto simbol

img22003575

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!