ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumul de ocolire de la Bahmut, Călărași se construieşte conform planului

15:06 | 13.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. Conducerea Întreprinderii de stat “Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) a monitorizat astăzi procesul de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut din raionul Călărași, care are o lungime totală de circa şase kilometri, constatând că acesta derulează conform planului, transmite MOLDPRES.

„Lucrările de construcție a acestui tronson de drum sunt executate conform planului. Vom efectua regulat vizite de monitorizare pentru a asigura că lucrările avansează într-un ritm foarte bun”, a afirmat Sergiu Bejan, director general interimar al ASD. 

Proiectul de construcție a drumului cu o lungime de circa 6 km, parte a drumului național R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România prevede două benzi de circulație, podețe, un pasaj pietonal subteran și trei intersecții.

Contractul are o valoare totală de peste cinci milioane de euro, bani alocați Guvernului Republicii Moldova de către Uniunea Europeană cu titlu de grant.

Termenul de finalizare a proiectului a fost extins din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care nu au permis executarea lucrărilor, cel actual fiind luna iulie a anului curent.

Foto: ASD

img22003589

img22003589

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!