ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu omologul ucrainean Dmytro Kuleba

17:17 | 13.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. În marja reuniunii miniștrilor de externe ai țărilor G7, care are loc în localitatea Weissenhaus (Germania), vicepremierul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o întrevedere cu Dmytro Kuleba, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, comunică MOLDPRES cu referire la Birou de presă al MAEIE.

Întrevederea a prilejuit discuții despre evoluțiile care vizează securitatea regională - în contextul agresiunii militare continue a Federației Ruse împotriva vecinilor noștri ucraineni – vicepremierul Nicu Popescu reafirmând cu această ocazie suportul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. De asemenea, ministrul Nicu Popescu l-a informat pe omologul ucrainean despre acțiunile întreprinse de către autoritățile de la Chișinău în sprijinirea Ucrainei, inclusiv în cadrul organizațiilor internaționale. 

Oficialul moldovean a reiterat disponibilitatea țării noastre de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru a contribui la deminarea teritoriului, în vederea asigurării securității populației civile. 

„L-am asigurat pe Dmytro Kuleba de toată deschiderea de a oferi în continuare asistență cetățenilor ucraineni aflați temporar pe teritoriul țării noastre, precum și acordarea asistenței umanitare părții ucrainene, ambii exprimându-ne speranța pentru oprirea cât mai rapidă a războiului din Ucraina”, a punctat ministrul Nicu Popescu. 

Un subiect prioritar al discuțiilor l-a constituit domeniul electroenergetic. 

Totodată, interlocutorii s-au referit la aspirațiile europene ale celor două țări, Republica Moldova și Ucraina au transmis chestionarul completat Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, fapt ce constituie un pas important pe calea integrării în familia europeană, deziderat împărtășit de ambele popoare.

Foto: MAEIE

img22003594

img22003594

img22003594

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!