ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serghei Lavrov susține că Occidentul a declarat un „război hibrid total” împotriva Rusiei

18:04 | 14.05.2022 Categorie: Externe

Moscova, 14 mai. /MOLDPRES/. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, susține că Occidentul a declarat un „război hibrid total” împotriva Rusiei și că este greu de spus cât va dura conflictul, scrie Sky News, preluat de digi24.ro și MOLDPRES.

El a adăugat că eforturile de a izola Rusia sunt „condamnate”.

„Politicienii occidentali ar trebui să înțeleagă că eforturile lor de a izola țara noastră sunt în zadar”, a spus el, potrivit Mediafax.

Declarația sa vine în condițiile în care invazia din Ucraina a ajuns în a 80-a zi, dar Rusia pierde tot mai mult teren.

Ucraina a eliberat până acum peste 1.000 de localități ocupate de ruși, a anunțat președintele Volodimir Zelenski, adăugând că eliberarea graduală a regiunii Harkov arată că nu vor lăsa niciun teritoriu inamicului. Oficialii din Harkov spun că forțele ruse se retrag din Harkov și că trupele ucrainene au lansat o contraofensivă la Izium.

Șeful informațiilor militare ale Ucrainei, generalul maior Kirilo Budanov, prognozează că războiul se va încheia până la sfârșitul anului și spune că, după opt ani de lupte cu Rusia, ucrainenii au realizat că puterea Rusiei este un mit.

Foto: ekhokavkaza.com

img22003614

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!