ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentru autorităţile locale din ţară a fost lansat programul celor mai bune practici din 2022

09:16 | 24.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul", împreună cu Consiliul Europei au anunţat înscrierea la ediţia 2022 a Programului celor mai bune practici în administraţia publică locală. Data limită de înregistrare  este 15 august, transmite MOLDPRES.

„Ai în comunitatea ta inițiative de succes cu care te mândrești? Atunci scoate-le din anonimat ca să le cunoască toată țara și să fie premiate. Scopul acestei program este acela de a identifica și disemina inițiative inovative și eficiente din administrația publică locală din Republica Moldova, precum și a face cunoscute experiența și rezultatele remarcabile ale comunităților și administrației publice locale din țară”, indică organizatorii.

Secțiunile competiției celor mai bune practici pentru ediția curentă sunt: guvernare transparentă pentru o administrație publică inteligentă; dezvoltare locală prin solidaritate comunitară; tradiții autentice acasă; infrastructură comunitară pentru revitalizare socială.

Pentru a participa, practica locală trebuie să fie implementată în perioada iunie 2020 - iunie 2022. Nu pot participa în competiția națională proiectele de bună practică care au fost premiate la edițiile anterioare ale programului sau idei de proiecte care nu au fost încă implementate. 

Cele mai bune practici vor fi premiate în cadrul unei Ceremonii naționale și vor fi diseminate printr-o Antologie de bune practici și documentarul „Împreună pentru performanțe în guvernarea locală".

Foto: ADR Sud

img22004740

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!