ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rușii trag din centrala nucleară Energodar asupra orașului Nikopol

13:25 | 04.08.2022 Categorie: Externe

Kiev, 4 aug. /MOLDPRES/. Rușii supun unui bombardament barbar de mai multe săptămâni orașul Nikopol, care se află pe malul drept al Niprului, chiar vizavi de Energodar, unde se află centrala nucleară Zaporijia. Astăzi dimineață, ministrul adjunct de externe ucrainean Emine Dzheppar a anunțat pe Twitter că șaizeci de rachete lansate de lansatoare multiple de rachete BM-21 Grad au lovit miercuri seara Nikopol, avariind aproape cincizeci de case, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Valentin Reznicenko, guvernator a regiunii Nipropetrovsk, a declarat marți că rușii au tras de peste 1.000 de ori cu lansatoare multiple de rachete asupra orașului în trei săptămâni, avariind aproximativ 200 de case, precum și spitale, școli și grădinițe.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), Moscova ar putea urmări prin aceste atacuri stabilirea condițiilor „pentru o avansare la nord de regiunea Herson, spre orașul Zaporijia”.

Armata rusă pune „intenționat” Ucraina „într-o poziție dificilă”, deoarece rușii trag din pozițiile stabilite în jurul centralei nucleare Zaporijia. „Fie Ucraina ripostează, riscând o condamnare internațională și un incident nuclear, fie Ucraina permite forțelor rusești să continue să tragă asupra pozițiilor ucrainene dintr-o „zonă de siguranță” eficace”, notează ISW.

Foto: ria.ru

img22005869

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!