ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

13:30 | 04.08.2022 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă l-a primit la MAEIE pe ambasadorul Poloniei Tomasz Michał Kobzdej

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Secretarul de Stat Veaceslav Dobîndă l-a primit pe ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova, Tomasz Michał Kobzdej. În cadrul discuției au fost abordate un șir de subiecte de interes comun, inclusiv ultimele evoluții în domeniul securității regionale și internaționale.

A fost apreciată dinamizarea dialogului bilateral prin desfășurarea recentei vizite la Varșovia a președintei Maia Sandu, fiind convenită asupra necesității continuării schimbului de vizite la nivel înalt, precum și aprofundarea relațiilor în toate domeniile, inclusiv prin organizarea unui forum al oamenilor de afaceri din cele două țări.

Secretarul de stat al MAEIE a mulțumit pentru sprijinul acordat tradițional de către Polonia procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Totodată, a fost reiterată importanța deținerii pe parcursul anului curent de către Polonia a președinției OSCE, atât în context regional, cât și pentru continuarea discuțiilor privind soluționarea conflictului din regiunea transnistreană a Republici Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!