ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

13:38 | 04.08.2022 Categorie: Comunicate

Întrevederea secretarului de stat Veaceslav Dobîndă cu ambasadorul Republicii Populare Chineze, Yan Wenbin

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Secretarul de stat, Veaceslav Dobîndă, l-a primit la ministerul de externe, pe ambasadorul Republicii Populare Chineze, Yan Wenbin. Cu această ocazie a avut loc un schimb de opinii cu privire la situația de securitate regională, precum și implementarea proiectelor bilaterale și modalitățile de avansare ale acestora, în mod special în domeniul energiei regenerabile. Oficialii au reiterat pozițiile constante în privința respectării suveranității și integrității teritoriale ale ambelor state.

A fost apreciat caracterul dinamic al relațiilor moldo-chineze și exprimat interesul pentru intensificarea dialogului politic, comercial-economic și investițional, precum și marcarea evenimentelor aniversare de 30 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice prin evenimente de diplomație publică. În context, au fost salutate recentele exporturi de vinuri pe piața chineză, precum și interesul Republicii Populare Chineze de a importa producția agro-alimentară din Republica Moldova prin acțiuni de promovare dar și facilitare a procedurilor vamale.

Evocând relațiile tradiționale de prietenie dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză, bazate pe încredere și sprijin reciproc, secretarul de stat și-a exprimat disponibilitatea pentru valorificarea, în ritm susținut a potențialului semnificativ al relațiilor bilaterale.

Totodată, în cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ale cooperării și susținerii reciproce dintre cele două state pe platforma ONU.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!