ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În România vor avea loc Zilele Culturii Tradiționale și Zilele Chișinăului la Botoșani

14:39 | 04.08.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu Consiliul județean Botoșani și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani organizează, în perioada 5-7 august 2022, Zilele Chișinăului la Botoșani și Zilele Culturii Tradiționale, informează MOLDPRES.

Astfel, vineri, 5 august, la ora 12:00, în sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia din Botoșani va fi deschiderea oficială. În cadrul simpozionului „Tradiție și contemporaneitate” se vor lansa două cărți: „Chișinăul de altădată” (autori ac. Andrei Eșanu și dr. Valentina Eșanu) și „Timpul sacru – Sărbătorile de altădată” (autor Marcel Lutic, prezintă Angela Paveliuc Olariu), Bogdan-Mihai Simion va susține o prelegere, iar autoritățile județene și locale o vor premia pe Aurica Cojocariu din Ungureni, meșter popular care a primit recent primul titlu onorific de Tezaur Uman Viu al județului Botoșani.

Sâmbătă, 6 august, la ora 12:00 va avea loc  vernisajul de pictură – curator Florina Breazu, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”.

Duminică, 7 august, ora 20:00, Ansamblul Etnofolcloric „Romanița” din municipiul Chișinău va susține un recital muzical în cadrul Festivalului Internațional al Cântecului, Jocului și Portului Popular „Vasile Andriescu”, ediția a XV-a. Seara se va încheia cu recitalul Lupilor lui Calancea, formația artistică din Chișinău.

Pe toată durata evenimentului, pe Pietonalul Unirii din Botoșani vor fi expoziții cu vânzare ale meșterilor populari din România și Republica Moldova.

img22005874

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!