ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orașele Leova şi Ştefan Vodă vor elabora Programe de revitalizare urbană

08:48 | 05.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Orașele Leova și Ștefan Vodă urmează să-și elaboreze Programe de revitalizare urbană, cu susţinerea Poloniei, după ce au fost selectate într-un concurs desfăşurat în luna iulie de către partenerii de dezvoltare, transmite MOLDPRES.

În contextul implementării de către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud a proiectului „Suport orașelor din Regiunea de Dezvoltare Sud privind implementarea eficientă a politicilor publice naționale în domeniul dezvoltării urbane”, finanțat din Fondul de Granturi Regionale pentru dezvoltare urbană al Solidarity Fund PL în Moldova, a fost desfășurat Concursul cu privire la acordarea suportului tehnic orașelor din Regiunea de Dezvoltare Sud în elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană.

„Urmare a evaluării Cererilor de exprimare de interes recepționate de către agenție, Comisia de evaluare, în mod obiectiv și transparent, a decis desemnarea orașelor Leova și Ștefan Vodă în calitate de câștigători ai Concursului”, indică ADR Sud.

Pe parcursul următoarelor trei luni, orașele menționate vor beneficia de suportul facilitatorilor contractați de către ADR Sud în vederea elaborării cu succes a Programului de Revitalizare Urbană al localității, în conformitate cu prevederile metodologice naționale: Liniile directoare privind revitalizarea urbană şi Ghidul privind revitalizarea urbană pentru orașele din Republica Moldova.

Foto simbol

img22005896

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!