ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Erdogan merge la Soci pentru a discuta cu Putin

09:30 | 05.08.2022 Categorie: Externe

Ankara, 5 aug. /MOLDPRES/. Vladimir Putin, și omologul său turc, Recep Tayyip Erdoğan, urmează să se întâlnească astăzi la Soci, Rusia, pentru a purta discuții, fiind de așteptat ca Ucraina și Siria să domine agenda, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Președintele turc se va bucura de succesul diplomatic de a ajuta la orchestrarea reluării transporturilor de cereale ucrainene peste Marea Neagră atunci când va vizita Soci pentru a doua sa discuție cu Putin în puțin peste două săptămâni. Turcia dorește să transpună acest succes în discuții de armistițiu la Istanbul între Putin și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

În relațiile dintre Rusia și Turcia există și divergențe serioase.  Liderul turc a fost informat de Putin la Teheran, luna trecută, că Rusia se opune în continuare oricărei noi ofensive pe care Turcia ar putea să o planifice împotriva militanților kurzi din nordul Siriei.

Foto: besacenter.org

img22005898

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!