ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul persoanelor monitorizate electronic s-a dublat în ultima perioadă

12:07 | 05.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. În perioada ianuarie-iunie 2022, s-a atestat o creștere semnificativă a numărului de persoane monitorizate electronic, ajungând la 684 de persoane, de două ori mai mult decât anterior, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Justiției, la fel, în ultimii ani a crescut numărul de condamnări la muncă neremunerată în folosul comunității. În prima jumătate a anului au parvenit 3822 de sancțiuni și pedepse sub formă de muncă în folosul comunității, ceea ce constituie o creștere cu 3% față de primele șase luni ale anului trecut. La fel, peste o sută de minori au fost implicați în activități de resocializare și reintegrare și au beneficiat de consiliere psihologică, familială sau educațională, asistență juridică, cursuri de formare etc.

Prezent la ședința de raportare a activității Inspectoratului Național de Probațiune /INP/, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a menționat că probațiunea este, de asemenea, o prioritate și a îndemnat colaboratorii INP să dea dovadă de mai multă implicare și să aplice principiul integrității profesionale în orice situație. „Sunt domenii care trebuie reformate. Ministerul Justiției va susține inițiativele legislative pentru consolidarea instituției probațiunii și alinierea practicilor la cele mai bune modele europene, creșterea integrității în rândul angajaților din probațiune, dezvoltarea programelor de probațiune, promovarea pedepselor alternative la detenție, în condițiile în care ne propunem să reducem din presiunea suprapopulării penitenciarelor”, a subliniat ministrul Sergiu Litvinenco.

INP a desfășurat în prima parte a anului 11 programe probaționale, cu 10% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Foto: Ministerul Justiției

img22005908

img22005908

img22005908

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!