ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FBI și MAI au semnat un memorandum de cooperare, schimb de date și informații

18:22 | 05.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Un memorandum de cooperare și schimb reciproc de informații privind identificarea amprentelor digitale în scopuri de justiție penală și pentru lupta împotriva terorismului a fost semnat astăzi la Chișinău de către ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, și oficiali ai Biroului Federal de Investigații (FBI) al SUA, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în urma semnării documentului, specialiștii din cadrul MAI vor putea face schimb de informații operative cu agenții FBI, cu privire la grupurile criminale și teroriste de interes comun. De asemenea, aceștia vor face schimb de experiență cu privire la modalități de detectare și combatere a activității criminale prin tehnici de investigare, precum și prin utilizarea metodelor și tehnologiilor științifice.

De asemenea, memorandum-ul va oferi posibilitatea de a obține din baza de date a FBI, care are aproape 80 de milioane de înregistrări, rezultate și date cu privire la teroriști și criminali transnaționali cunoscuți sau suspectați în comiterea unor infracțiuni. Documentul va facilita efectuarea investigațiilor, va îmbunătăți eficacitatea aplicării legii și va promova siguranța publică.   

Foto: MAI

img22005920

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!