ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va limita numărul diplomaților din Rusia acreditați la Chișinău

10:26 | 26.07.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova va limita numărul diplomaților din Federația Rusă, acreditați la Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi, la începutul ședinței de Guvern, de către vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, transmite MOLDPRES

„Timp de mai mulți ani, chiar decenii, am asistat și am fost ținta unor tipuri de activități din partea Federației Ruse și politici destul de ostile. O parte erau realizate inclusiv prin intermediul ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Chiar recent am văzut informații cu un număr excesiv de antene. În opinia noastră, este foarte important ca serviciile diplomatice ale țării noastre, dar și ale altor țări să se concentreze pe dezvoltarea bunelor relații, or atunci când o bună parte din prezența diplomatică a altei țări este îndreptată spre eforturile de destabilizare a țarii noastre și acțiuni care nu țin de modalitățile standard de acțiune a unor servicii diplomatice, am ajuns, de comun acord cu instituțiile și decidenții politici la necesitatea limitării numărului de diplomați acreditați din Federația Rusă în Republica Moldova, astfel încât să se creeze o situație în care sunt mai puțini indivizi care acționează pentru a destabiliza situația în țara noastră”, a declarat Nicu Popescu. 

Oficialul a adăugat că decizia a fost comunicată și autorităților de la Moscova. 

Un post de televiziune autohton a publicat ieri o investigație jurnalistică privind existența unui sistem de recepție pe acoperișul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Totodată, au fost prezentate mai multe persoane care ar fi implicate în acțiuni de spionaj în țara noastră.

img23005936

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!