ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa Sheriff a învins cu 2-1 campioana Insulelor Feroe și s-a calificat în grupele Ligii Europa

10:09 | 01.09.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Campioana Republicii Moldova, echipa Sheriff Tiraspol s-a calificat al doilea an consecutiv în grupele Ligii Europa, după ce a învins în retur campioana Insulelor Feroe, KÍ Klaksvík, scor 2-1, transmite MOLDPRES.

Meciul a fost jucat joi, 31 august, pe Stadionul Sheriff din Tiraspol.

În prima partidă din play-off-ul Ligii Europa, disputată la 24 august, Sheriff a încheiat la egalitate, în deplasare, cu formația KÍ Klaksvík, scor 1-1.

Astfel, tiraspolenii au obținut a 50-a victorie în Europa, iar Luvannor a marcat golul cu numărul 150 al Sheriffului în cupele europene. Cel de-al doilea gol pentru echipa Sheriff a fost înscris de Zohouri.

Potrivit Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), tragerea la sorți pentru grupele Europa League va avea loc astăzi, de la ora 16.00.

În ediția din acest an a cupelor europene, Sheriff a mai jucat două etape preliminare de Champions League. În primul tur, campioana noastră a trecut de Farul Constanța (România) cu scorul general de 3-1: 0-1 în deplasare și 3-0 (după prelungiri) la Tiraspol. Iar în turul doi a fost eliminată de campioana Israelului, Maccabi Haifa, după 1-0 acasă și 1-4 (1-2), în prelungiri, în deplasare. De asemenea, campioana Moldovei a trecut în turul 3 preliminar al Ligii Europa de gruparea BATE Borisov, 5-1 acasă și 2-2 în deplasare.  

Foto: FMF

img23006867

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!