ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa națională de para judo a obținut două medalii la Grand Prix-ul IBSA de la Tokyo

13:50 | 05.12.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Reprezentanții echipei naționale de para judo au obținut două medalii de aur la Grand Prix-ul de para judo, care a avut loc la Tokyo, Japonia, în perioada 4-5 decembrie, transmite MOLDPRES. 

Astfel, Oleg Crețul a obținut aurul la categoria de greutate sub 90 kg. În drumul său spre podium, sportivul nostru a reușit să învingă rivali din Japonia, Suedia, Franța și Marea Britanie.

Ion Basoc a câștigat aurul la categoria de greutate 90+, ieșind victorios în luptele cu sportivi din Uzbekistan și Mongolia, și câștigând în finală împotriva dublului campion paralimpic și triplului campion mondial Ilham Zakiyev din Azerbaidjan.

A treia membră a echipei noastre, Ina Cernei a ocupat locul 7.

Până în prezent, sportivii moldoveni au reușit să obțină doar medalii de bronz la Grand Prix-ul IBSA de judo. Grand Prix-ul face parte dintr-o serie de turnee care permit sportivilor participanți să acumuleze puncte de rating care vor juca un rol important în asigurarea calificării la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024.

img23009862

img23009862

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!