ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O studentă de la USMF „Nicolae Testemiţanu” a devenit campioana Republicii Moldova la Judo

09:53 | 13.12.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Sindy Vainshtein, studentă în anul I la Facultatea de Stomatologie a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, a devenit campioana Republicii Moldova la Judo printre seniori, la categoria 48 de kilograme, comunică MOLDPRES.

Campionatul Moldovei la Judo printre seniori s-a desfășurat la Chișinău, în memoria Antrenorului emerit Vasile Colța. 

Sindy practică judo profesionist de la vârsta de 4 ani, iar performanțele obținute în sport se datorează tatălui său, care, ca hobby, este antrenor și are un club de judo pentru copii în Israel.  Înainte de a veni în Moldova, ea a devenit de 8 ori campioană a Israelului la judo, a obținut locul 3 la cupele europene și locul 5 la campionatele europene U21.

Actualmente Sindy Vainshtein reprezintă Republica Moldova la competițiile de judo. În luna septembrie 2023 a ocupat locul 9 la Campionatul Mondial de Judo pentru juniori, iar în octombrie a câștigat primul loc la Campionatul Moldovei la Judo U-23 la categoria de până la 23 de ani.

Peste 170 de sportivi din R. Moldova au concurat în cadrul Campionatului Național de Judo pentru titlul de campion național, la șapte categorii de greutate, la feminin și la masculin. Competiția a fost organizată de Federația de Judo în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.

img23010109

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!