ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iulia Navalnaia va continua munca soţului său şi va lupta pentru o Rusie liberă

14:09 | 19.02.2024 Categorie: Externe

Moscova, 19 feb. /MOLDPRES/. Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus Aleksei Navalnîi, a declarat luni într-un mesaj video că va continua munca soţului ei şi va lupta pentru o Rusie liberă, relatează Reuters şi AFP, preluat de Agerpres și MOLDPRES.

„Vreau să trăiesc într-o Rusie liberă, vreau să construiesc o Rusie liberă”, a spus Iulia Navalnaia într-un mesaj video intitulat „Voi continua munca lui Aleksei Navalnîi”.

„Acum trei zile, Vladimir Putin mi-a ucis soţul, pe Aleksei Navalnîi. Putin l-a ucis pe tatăl copiilor mei”, a spus Navalnaia, adăugând că va lupta împotriva Kremlinului alături de poporul rus pentru a crea o nouă Rusie.

„Prin el, (Putin) a vrut să ne omoare speranţa, libertatea, viitorul nostru”, a spus Iulia Navalnaia.

„Voi continua munca lui Aleksei Navalnîi. Voi continua pentru ţara noastră, alături de voi. Vă chem pe toţi să fiţi aproape de mine (...) Nu este o ruşine să faceţi puţin, este o ruşine să nu faceţi nimic, este o ruşine să vă lăsaţi speriaţi”, a declarat ea.

Kremlinul a negat implicarea în moartea opozantului rus.

Iulia a acuzat autorităţile ruse că au ascuns cadavrul soţului său şi că aşteaptă să dispară din corpul său urmele agentul chimic Noviciok.

În timpul detenţiei sale, Aleksei Navalnîi a fost „brutalizat, rupt de lume” şi „totuşi nu a renunţat”, a mai spus ea.

„Soţul meu nu a putut fi înfrânt, şi de aceea Putin l-a ucis”, a afirmat văduva opozantului rus.

Ea a promis că va afla „cine a executat această crimă” şi în ce circumstanţe.

Amintim că opozantul rus şi principalul adversar al preşedintelui rus Vladimir Putin a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară din regiunea arctică, unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani de detenţie.

img24001194

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!