ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale UE, acreditați în Republica Moldova

16:57 | 19.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, acreditați în Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Părțile au discutat despre prioritățile Guvernului în ceea ce privește agenda de integrare europeană, inclusiv despre primii pași pe care îi efectuăm în evaluarea legislației naționale cu cea a UE.

De asemenea, s-a discutat despre implementarea ultimelor trei recomandări ale Comisiei Europene. În acest sens, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a subliniat angajamentul autorităților de a continua reformele în sistemul judiciar și în procesul de deoligarhizare.

Oficiala a mulțumit pentru susținerea constantă oferită, inclusiv în obținerea votului pozitiv pentru lansarea negocierilor de aderare.

„Ne bucurăm să avem cea mai apropiată relație cu UE din istoria modernă a țării noastre și vom continua să dezvoltăm acest parteneriat, astfel încât Republica Moldova să devină stat membru al UE”, a menționat viceprim-ministra Cristina Gherasimov.

img24001197

img24001197

img24001197

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!