ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova aderă la Programul Europa Digitală

08:36 | 20.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Republica Moldova se alătură Programului Europa Digitală, o inițiativă a Uniunii Europene, care poate genera beneficii pentru antreprenori, administrații locale, sectorul asociativ și cetățeni, transmite MOLDPRES. 

Acordul de asociere pentru Programul Europa Digitală a fost semnat la Bruxelles, de viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, și Comisarul european Thierry Breton, responsabil pentru piața internă.

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a anunțat că aderarea la acest program înseamnă că mediul de afaceri, primăriile, ONG-urile și instituțiile centrale din întreaga țară vor avea acces la fonduri europene pentru digitalizare. Bugetul total de 7,5 miliarde euro este disponibil pentru toate țările membre ale programului până în anul 2027.

Astfel, Republica Moldova va beneficia de sprijin financiar și expertiză pentru a-și îmbunătăți infrastructura digitală și pentru a promova inovația și incluziunea digitală.

Acordul de asociere va intra în vigoare retroactiv, de la 1 ianuarie 2024, odată cu finalizarea proceselor de ratificare aferente.

img24001214

img24001214

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!