ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu senatorii americani Jeanne Shaheen și Chris Murphy

08:42 | 20.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Situația de securitate din regiune, consecințele războiului hibrid desfășurat de Federația Rusă în țara noastră, precum și modalitățile prin care Statele Unite ale Americii (SUA) pot contribui la avansarea Republicii Moldova pe agenda europeană au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu senatorii americani Jeanne Shaheen și Chris Murphy, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul constant al SUA în implementarea reformelor, accentuând aportul părții americane în dezvoltarea domeniilor cheie ale economiei, între care tehnologiile informaționale și industriile creative.

„O altă reformă prioritară, susținută și de SUA, este reforma justiției. Vom continua efortul pe acest segment și vom lupta cu corupția pentru a asigura securitatea noastră națională. Prioritare rămân și crearea condițiilor pentru atragerea investitorilor în diverse domenii, inclusiv a companiilor americane”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit premierului, Republica Moldova oferă un șir de facilități oamenilor de afaceri, fiind o țară sigură pentru investiții. „Ne dorim ca oamenii din Statele Unite ale Americii să privească țara noastră ca pe o țară de oportunități, iar agenții economici să vină pentru a investi în sectorul financiar, energetic și în domeniul logistic”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

La rândul lor, senatorii americani au remarcat progresul obținut de autoritățile de la Chișinău în procesul de implementare a reformelor. Oficialii au reiterat deschiderea de a oferi asistența necesară pentru consolidarea democrației și realizarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova.

Părțile au discutat și despre manipularea informațională străină, inclusiv campaniile de dezinformare rusești, care reprezintă o amenințare la adresa țării noastre. În acest context, a fost subliniată importanța dezvoltării gândirii critice a cetățenilor și formarea abilităților de identificare a dezinformării și a propagandei.

img24001215

img24001215

img24001215

img24001215

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!