ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fost șef al CFM va ajunge pe banca acuzaților

10:41 | 20.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată dosarul unui fost șef al Căii Ferate din Moldova (CFM), „care ar fi închiriat fraudulos locomotive din stânga Nistrului, aducând prejudicii de peste 5.000.000 lei”, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, fostul șef de la Calea Ferată „a încheiat în afara planului de achiziții un acord suplimentar, pe motivul organizării transportării mărfurilor pe tronsonul Chișinău-Călărași-Etulia, în baza unui contract de locațiune a locomotivelor de la o companie din regiunea transnistreană”. Prin urmare, a fost majorat prețul contractului. „Totodată, acesta a mai inclus un tip nou de locomotivă care nu a fost prevăzută în contactul de bază. Drept rezultat, acțiunile fostului director au determinat majorarea plăților pentru serviciile date suportate de  CFM, în sumă de peste 5.000.000 lei”, a precizat PCCOCS.

Astfel, procurorii PCCOCS i-au incriminat fostului șef infracțiunea de depășire a atribuțiilor de serviciu, iar Calea Ferată a Moldovei a formulat acțiune civilă în judecată, pentru recuperarea prejudiciului financiar.

Urmează ca Judecătoria Chișinău să examineze cauza prin prisma Codului penal, care prevede ca și pedeapsă amendă de până la 57.500 lei sau închisoare de până la trei ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la doi la cinci ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!