ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CCI a lansat cea de-a XXI-a ediție a concursului „Marca comercială a anului”

13:42 | 20.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Companiile din Republica Moldova pot depune dosarele de participare la concursurile „Marca comercială a anului” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității”, lansate astăzi de Camera de Comerț și Industrie (CCI). Dosarele pot fi prezentate până pe 29 martie, iar învingătorii vor fi premiați la Gala Businessului Moldovenesc, ce va fi organizată în vara acestui an, transmite MOLDPRES.

Fiind la cea de-a XXI-a ediție, concursul „Marca Comercială a Anului” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piața internă și externă. Rezultatele concursului permit evidențierea liderilor și stabilirea dinamicii comportamentului consumatorilor pe piața autohtonă.

Președintele CCI, Sergiu Harea, a declarat astăzi la o conferință de presă că dosarele depuse sunt examinate de un comitet de evaluare, iar învingătorii sunt selectați ca urmare a unui sondaj desfășurat în rândul consumatorilor.

Doritorii de a participa la concurs pot fi înregistrați la una sau mai multe nominalizări, conform criteriilor de profesionalism, pentru a obține Premiul mare - „Mercuriul de Aur”.

La cele 20 de ediții anterioare ale concursului „Marca comercială a anului” au participat circa 1800 de mărci. În anul trecut au fost depuse circa 110 dosare.

Potrivit directorului Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală, Eugeniu Rusu, concursul „Marca comercială a anului” a devenit deja unul tradițional, fiind un simbol al performanței în mediul de afaceri din țara noastră.

Concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este la cea de a X-a ediție. Scopul acestuia este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și de a promova abordările moderne ale calității. Perioada de depunere a cererilor de participare expiră la 29 martie. Premiul mare este distincția „Zeița calității”. 

img24001229

img24001229

img24001229

img24001229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!