ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premieră pentru R. Moldova: testarea materialelor de examen pentru clasele primare, desfășurată la calculator

12:44 | 20.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. În Republica Moldova a fost desfășurată în premieră o testare națională în format digital. Elevi de la două licee din capitală au participat astăzi la testarea-pilot la calculator a materialelor la proba de matematică din cadrul testării naționale în învățământul primar, transmite MOLDPRES.

„Este pentru prima dată când în Republica Moldova se organizează o testare națională în format digital. Rezultatele obținute vor fi analizate inclusiv pentru dezvoltarea și aplicarea competențelor digitale ale elevilor în procesul de evaluare”, a afirmat directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Lilia Ivanov. 

La testarea pilot au participat câte 25 de elevi ai clasei a IV-a din liceele „Mircea Eliade” și „Gheorghe Asachi” din municipiul Chișinău. Elevii au rezolvat la calculator, pe o platformă specializată, un test la matematică, în format digital, constituit din 14 itemi, timp de 60 de minute. Suplimentar, elevii au răspuns la un chestionar cu privire la gradul de înțelegere a itemilor/sarcinilor propuse în test.

Ministerul Educației și Cercetării a precizat că elevii din instituțiile menționate au avut ieri posibilitatea de a exersa pe un test de antrenament, pentru a fi familiarizați cu interfața aplicației, tipologia itemilor, cronometrarea timpului. 

În perioada 20 - 22 februarie, un număr de 10885 de elevi din 258 de instituții de învățământ din țară participă la testarea pe eșantion reprezentativ a materialelor de examen pentru clasele primare, gimnaziale și liceale. 

img24001230

img24001230

img24001230

img24001230

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!