ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zeci de contribuabili din domeniul HoReCa și comerțului cu flori, monitorizați de Fisc

12:49 | 20.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Un număr de 63 de restaurante și cafenele și 59 de comercianți cu flori din municipiile Chișinău și Bălți au fost monitorizați de Serviciul Fiscal de Stat (SFS) în ziua de 14 februarie, în contextul creșterii cererii de prestare a serviciilor în domeniul respectiv, transmite MOLDPRES.

Ca rezultat, au fost înregistrate încasări în domeniul HoReCa de circa 5,3 mln de lei (circa 265 mii de euro) și în domeniul comerțului cu flori de circa 2,6 mln de lei.

Monitorizarea a avut loc pe toată durata de activitate a subdiviziunilor, până la sfârșitul programului acesteia. Colaboratorii SFS au verificat selectiv notele de plată în contrapunere cu bonurile fiscale eliberate. Totodată, au fost preluate explicații de la angajați.

Acțiunea nu a avut scopul de sancționare a contribuabililor, ci doar de monitorizare a activității acestora, în vederea respectării eliberării bonurilor fiscale la decontările cu numerar.

img24001233

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!