ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Băncii Naționale a Moldovei

14:55 | 20.02.2024 Categorie: Comunicate

Anca Dragu a avut o întrevedere cu șeful reprezentanței BEI în Republica Moldova

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a discutat cu șeful reprezentanței Băncii Europene de Investiții (BEI) în Moldova, Alberto Carlei, despre prioritățile de colaborare rezultate, pe de o parte, din perspectiva procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, iar pe de alta, din nevoia impulsionării creditării și intermedierii financiare.

Anca Dragu a reiterat că obiectivele mandatului său sunt strâns legate de independența, integritatea și transparența BNM. Totodată, guvernatoarea s-a referit la nevoia de creștere a accesului la finanțare a întreprinderilor, fiind asigurată concomitent stabilitatea sectorului financiar.

„Pe lângă obiectivele fundamentale pe care le urmărim, acestea sunt aspecte importante care ne preocupă, pentru că se referă la lucruri extrem de necesare economiei și cetățenilor, în special când vorbim despre începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la comunitatea europeană”, a accentuat Anca Dragu.

Șeful reprezentanței BEI în Moldova, Alberto Carlei, s-a referit, în context, la proiectele și liniile de creditare BEI în R. Moldova, care sunt orientate pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, transportului și infrastructurii de apă, sectorului energetic, sectoarele de prelucrare agricolă și alimentară.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!