ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 75 mii de persoane au vizitat Expoziția „Fabricat în Moldova”

15:17 | 20.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Peste 75 mii de persoane au vizitat cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, organizată la Centrul „Moldexpo” în perioada 31 ianuarie – 4 februarie curent. Datele au fost prezentate astăzi de președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Sergiu Harea, transmite MOLDPRES.

Expoziția a întrunit peste 350 de companii autohtone din toate domeniile economiei naționale și din toate regiunile țării, care au prezentat vizitatorilor cele mai bune produse și servicii. La eveniment au participat 45 de companii noi, dar și agenți economici care au fost prezenți la toate cele 21 de ediții ale „Fabricat în Moldova”.

„Expoziția a fost organizată în două pavilioane ale Moldexpo. Din păcate, pavilionul numărul 3 era în reparație și am fost nevoiți să refuzăm participarea a 120 de companii. Au fost înregistrați peste 75 de mii de vizitatori unici, ceea ce a depășit cu cinci mii numărul din anul trecut”, a afirmat Sergiu Harea.

Președintele CCI a adăugat că 72 la sută dintre participanți au anunțat că au stabilit peste 80 de contacte și au încheiat anumite memorandumuri de înțelegere cu diverși parteneri pentru a semna parteneriate cu companii locale și internaționale.

Cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” s-a desfășurat sub sloganul „Acasă! Autentic! Autohton!” și a fost organizată de CCI, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.  

„Fabricat în Moldova” este evenimentul cu care debutează programul fiecărui an expozițional în Republica Moldova. Scopul principal al expoziției este de a susține producătorii autohtoni, a promova produsele competitive pe piața internă și externă, a atrage investiții și a intensifica dialogul public-privat.

img24001244

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!