ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

08:24 | 21.02.2024 Categorie: Comunicate

Decizii ale Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare 

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței din 19 februarie 2024, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a aprobat o serie de decizii aferente pieței de capital, inter alia:

Autorizare:

* Înregistrarea în Registrul emitenților de valori mobiliare a rezultatelor emisiunii de obligațiuni corporative și a două emisiuni suplimentare de acțiuni ale societăților pe acțiuni:

- Banca Comercială „MOLDOVA-AGROINDBANK”, a II-a emisiune de obligațiuni din cadrul Programului de ofertă, în sumă de 62 140 000 lei, în număr de 3 107 de obligațiuni nominative de clasa V, cu valoarea nominală de 20 000 lei per obligațiune, cu termenul de circulație de 3 ani și rata dobânzii flotantă, conectată la rata medie ponderată a dobânzilor la depozitele noi atrase total pe sectorul bancar (în monedă națională), cu termenul de la 6 până la 12 luni, publicată pe pagina web oficială a Băncii Naționale a Moldovei (www.bnm.md) la data primei zile a perioadei de derulare a ofertei publice, ce constituie 4,38% și care se modifică anual la aceeași dată (lună și zi) când a început perioada de derulare a ofertei + marja fixă de 0,5%, achitată lunar.

- „AGRO-95”, în sumă de 50 000 lei, în număr de 2 500 de acțiuni ordinare nominative, din contul datoriilor creditoriale. Capitalul social al societății, după majorare, va constitui 667 260 lei, divizat în 33 363 acțiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominală 20 lei;

- Agenția de Informare și Aviz  „RISCOM”, în sumă de 567 408, în număr de 567 408 de acțiuni ordinare nominative, din contul mijloacelor bănești. Capitalul social al societății după majorare va constitui 600 000 lei, divizat în 600 000 de acțiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominală a unei acțiuni de 1 leu.

* Înregistrarea în Registrul emitenților de valori mobiliare a restructurării emisiunilor anterioare de acțiuni, plasate de societățile pe acțiuni:

- MAGAZINUL „MAXIM-K”, cu majorarea capitalului social cu 543 612 lei prin mărirea valorii nominale a unei acțiuni de la 15 lei la 155 lei, din contul capitalului propriu. Capitalul social al societății, după restructurare și majorare, va constitui 601 865 lei, divizat în 3 883 de acțiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominală a unei acțiuni de 155 lei.

- compania „MONTORUL”, cu majorarea capitalului social cu 421 470 lei prin majorarea valorii nominale a unei acțiuni ordinare nominative de la 10 lei la 25 lei, din contul capitalului propriu. Capitalul social al societății după restructurare și majorare va constitui 702 450 lei, divizat în 28 098 de acțiuni ordinare nominative, cu valoarea nominală a unei acțiuni de 25 lei.

* Reorganizarea prin transformare în societate cu răspundere limitată a societății pe acțiuni „STIL-S”.

* Radierea valorilor mobiliare emise anterior de societățile pe acțiuni „METALISTUL” și „GAROFIȚA-95” din Registrul emitenților de valori mobiliare, în rezultatul reorganizării prin transformare în societăți cu răspundere limitată.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!