ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul localității Boldurești a fost reținut, după ce a tamponat mortal un minor de 14 ani

09:36 | 21.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni a fost reținut în această dimineață de polițiști, după ce a tamponat mortal un minor în vârstă de 14 ani și a părăsit locul accidentului, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), impactul s-a produs pe 19 februarie, în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni.

„Bărbatul a încercat în această perioadă să ducă în eroare polițiștii pentru a se eschiva de la răspundere. Acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident, o Dacia Duster de culoare albă. Mașina a fost anunțată în orientare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă. Totodată, aseară, în jurul orei 22:00, acesta a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul”, a precizat IGP.

În această dimineață, polițiștii au reușit să rețină bărbatul de 47 de ani. Este vorba despre primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, iar mașina implicată în accident era de serviciu.

Poliția continuă investigațiile, inclusiv cele în care este vizat un cerc de suspecți ce au ajutat bărbatul la eschivarea de la pedeapsă și realizarea acțiunilor menite să ducă în eroare oamenii legii.

Pe caz a fost pornită o cauză penală care se află în gestiunea procurorilor din Chișinău.

img24001259

img24001259

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!