ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Țintașa Ana Dulce s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

10:48 | 01.03.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Țintașa Ana Dulce a ocupat locul I la Campionatul European de tir, care avut loc în orașul Györ, Ungaria. Astfel, discipola antrenorului Oleg Moldovan s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, transmite MOLDPRES. 

Țintașa a încheiat clasamentul probei de pistol 10 metri aer comprimat cu un total de 239,3 puncte.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv este în așteptarea confirmării cotei de participare la Jocurile Olimpice de la Paris a Anei Dulce de la Federația Internațională de Tir.

Ana Dulce devine al optulea sportiv din Republica Moldova care obține cota de participare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Până acum și-au mai asigurat prezența la Olimpiada de Vară arcașul Dan Olaru, canoiștii Serghei Tarnovschi, Daniela Coicu și Maria Olărașu, luptătoarele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci, dar și Alisa Glinka la proba de echitație.

img24001508

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!