ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală va fi deschis un colegiu de informatică

17:30 | 05.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. La Chişinău va fi deschis un colegiu în domeniul electronicii și informaticii. Noua instituție va oferi programe de formare profesional-tehnică în conformitate cu standardele austriece, urmând să-și înceapă activitatea în 2025, comunică MOLDPRES.

Proiectul va fi implementat cu sprijinul financiar al Austriei. Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun și omologul său austriac Martin Polaschek au semnat astăzi un Memorandum de înțelegere între cele două ministere.

Instruirea în cadrul colegiului austriac va avea loc predominant în limba germană, dar în același timp vor fi cursuri în limba română și limba engleză. Specializarea va fi informatică și microelectronică, iar absolvenții vor obține o diplomă recunoscută în Austria, în UE și în Republica Moldova.

Instituția va fi construită pe strada Miorița 5.

img24001605

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!