ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

NATO începe manevre militare în nordul Europei

10:19 | 07.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Peste 20.000 de militari din 13 ţări au început în nordul extrem al Europei un exerciţiu militar de anvergură, denumit Nordic Response 2024, de apărare împotriva unui atac ipotetic asupra teritoriului NATO, informează dpa.

La exerciţii - în oraşul Alta, în nordul extrem al Norvegiei - participă și Finlanda şi Suedia, care s-au alăturat alianţei nord-atlantice după invazia lansată de Rusia împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022. Conform scenariului, militarii urmează să lanseze un contraatac din Alta pentru a recuceri zone din sud care au fost deja ocupate de inamic.

Statele NATO desfăşoară o gamă largă de sisteme de armament pentru acest exerciţiu, printre care 100 de forţe aeriene şi navale cu fregate şi submarine.

Ministrul apărării german Boris Pistorius s-a deplasat la Alta pentru a participa la partea activă a manevrelor, care a început la miezul nopţii.

img24001653

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!