ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au demarat acţiunile pentru construcţia a patru poduri rutiere noi peste Prut

11:29 | 07.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat astăzi că au fost depuse şase oferte pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru patru poduri rutiere noi peste Prut, transmite MOLDPRES.

Conform ASD, este vorba de Costeşti (MD) - Stânca (RO); Leova (MD) - Bumbăta (RO); Leca (MD) - Fălciu (RO); Bărboieni (MD) - Răducăneni (RO).

Termenul de elaborare a Studiului de Fezabilitate este 12 luni, iar proiectele prevăd construcția podurilor rutiere noi, drumurilor de legătură la infrastructura existentă, punctelor de control frontieră.

„Drumurile vor asigura conectivitatea atât cu infrastructura rutieră existentă, cât și cu Autostrada Unirii A8 Târgu Neamț - Iași - Ungheni, parte a Coridorului TEN-T Core (Central) care este în proces de implementare”, rezumă sursa citată.

img24001655

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!