ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova este marcată Ziua Internațională a Femeii

08:18 | 08.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 mar. /MOLDPRES/. În Republica Moldova este sărbătorită astăzi Ziua Internațională a Femeii, alături de mai multe state din lume, notează MOLDPRES.

Pentru a marca Ziua Internațională a Femeii în 2024, Comisia pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen a Parlamentului European a organizat ieri, 7 martie, o întâlnire interparlamentară pe tema „Femeile în Sport”. În cadrul evenimentului au fost analizate problemele cu care se confruntă femeile în sport, dar și progresele făcute în acest domeniu, în special în contextul viitoarelor Jocuri Olimpice de la Paris. Gazda reuniunii a fost Robert Biedroń, președintele Comisiei pentru drepturile femeilor, iar Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a participat prin intermediul unui mesaj video.

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a scoate în evidență atât realizările sociale, politice și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. 

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în 60 de state, iar în unele țări 8 martie este declarată prin lege zi liberă.

img24001672

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!