ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANTA va verifica platformele electronice prin care se prestează servicii de transport taxi

10:32 | 09.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) atenţionează persoanele juridice, care pun spre aplicare pe teritoriul Republicii Moldova platforme electronice, prin intermediul cărora se prestează servicii de transport în regim de taxi, asupra noilor modificări în legislaţia de rigoare, transmite MOLDPRES.

Potrivit acestora, persoanele juridice care pun spre utilizare pe teritoriul statului platforme electronice de management prezintă trimestrial Agenției lista vehiculelor și a șoferilor, care au operat cel puțin o cursă în regim de taxi prin intermediul platformelor din proprietate/puse spre utilizare.

În acest scop, Agenția Națională Transport Auto a aprobat structura-tip a informației, agreată în comun cu Inspectoratul Fiscal de Stat, care trebuie completată de către întreprinderile, ce pun spre utilizare platformele electronice și expediată prin intermediul poștei electronice la adresa de Raportare Platforme Electronice: [email protected]

Respectarea acestor prevederi va permite Agenției supravegherea și monitorizarea modului în care entitățile gestionează sistemele electronice de management.  „Prin aceste măsuri, instituţia întărește angajamentul de  asigurare a consumatorilor cu servicii de transport rutier calitative, în siguranță și confort”, rezumă ANTA.

 

img24001687

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!