ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În perioada vacanţei de primăvară Poliţia vine cu recomandări de prudenţă

10:46 | 09.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Până pe 12 martie elevii din întreaga țară se vor afla în vacanța de primăvară, iar Poliţia vine cu unele recomandări pentru copii şi părinţi, transmite MOLDPRES.

„Nu deschideţi niciodată uşa necunoscuţilor, chiar dacă vă spun că sunt trimişi de părinţii voştri. Nu oferiți date personale sau poze celor cu care corespondați pe internet. Nu spuneţi persoanelor străine care sună la telefon că sunteţi singuri acasă. Sunaţi sau mergeţi la un vecin de încredere în cazul în care vă este frică, vă simțiţi amenințați sau aveţi o urgență”, arată un comunicat al Poliţiei.

De asemenea, copiii sunt atenţionaţi că strada nu este loc de joacă. „Mergeți doar pe trotuar. Traversați strada doar pe trecerile de pietoni, iar în localitățile unde acestea lipsesc doar prin locuri sigure”, îndeamnă oamenii legii.

„Dacă aveți nevoie de ajutorul nostru, puteți apela la cel mai apropiat polițist sau la numărul unic 112”, rezumă sursa citată.

img24001688

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!