ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova este prezentă la un important eveniment vinicol ProWein-2024

10:14 | 11.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Peste 50 de vinării moldovenești sunt prezente la unul dintre cele mai prestigioase și importante evenimente internaționale, dedicat industriei vinului și băuturilor spirtoase, expoziția ProWein-2024, desfăşurată la Düsseldorf, Germania, transmite MOLDPRES.

„Acest an marchează un moment istoric pentru vinificația din Moldova: este lansat Chelaris, un vin revoluționar, creat cu ajutorul inteligenței artificiale. Chelaris este o fuziune între patrimoniul viticol secular al țării și cele mai avansate tehnologii. Oaspeții sunt așteptați până pe 12 martie, la standul Wine of Moldova pentru a celebra spiritul inovator, bogăția tradițiilor și gustul autentic al vinurilor noastre”, indică Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

Cu o zi înainte de începerea expoziției, vicepremierul Vladimir Bolea, şeful MAIA, și secretarul de stat Andrian Digolean au luat parte la Gala Meininger Award 2024. La acest eveniment, care a avut loc în prezența a aproximativ 500 de invitați, s-au acordat premii pentru "Excelență în vin și spirtoase". Șase personalități importante din industria globală a băuturilor alcoolice au fost onorate la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Meininger.

Gazda evenimentului a fost Meininger Verlag, organizatorul concursului internațional de vinuri Mindus Vini. "La ediția din acest an, vinăriile din Republica Moldova au reușit să obțină un număr record de medalii. Astfel, Republica Moldova este considerată cea mai premiată țară din Europa de Est", menţionează Ministerul Agriculturii.

Expoziția Pro Wein este organizată anual la Düsseldorf. Aici se adună adună mii de expozanți, vizitatori, somelieri, comercianți și experți din întreaga lume.

img24001706

img24001706

img24001706

img24001706

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!