ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, efectuează o vizită de lucru la Bruxelles și Berlin

11:27 | 11.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. În perioada 11-14 martie curent, viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, iar pe 15 martie va avea o vizită la Berlin, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare a Guvernului, oficialul va pleca la Bruxelles împreună cu colegii responsabili de analiza legislației europene de la Ministerele Muncii și Protecției Sociale, Afacerilor Interne, Finanțelor, Sănătății, Educației și Cercetării, Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Dezvoltării Economice și Digitalizării și cel al Mediului.

Din delegație vor face parte și reprezentanți ai Băncii Naționale a Moldovei și ai altor instituții publice. Pe durata acestor zile, delegația va participa la mai multe sesiuni explicative privind legislația UE, cu accent pe Capitolul 2: Libera circulație a lucrătorilor; Capitolul 3: Dreptul de stabilire și libertatea de a presta servicii; Capitolul 7: Dreptul proprietății intelectuale; Capitolul 8: Politica în domeniul concurenței; Capitolul 9: Serviciile financiare. Sesiunile sunt parte a procesului de evaluare a legislației europene, în cadrul cărora Comisia Europeană prezintă și explică fiecare capitol din legislația comunitară.

Ulterior, pe 15 martie, viceprim-ministrul Cristina Gherasimov va întreprinde o vizită la Berlin, unde are programate mai multe întrevederi cu oficiali germani, inclusiv Anna Lührmann, ministrul de stat pentru Europa și Climă.

Pe durata aflării în capitala germană, oficialul va participa la conferința „Consolidarea Europei - gestionarea simultană a extinderii și a reformelor în UE”, organizată de grupul parlamentar al Verzilor din Bundestag.

img24001709

img24001709

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!