ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OSCAR2024: Filmul "Oppenheimer" este marele câştigător al celei de-a 96-a ediţii a premiilor Oscar

12:00 | 11.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. ”Oppenheimer", drama de trei ore despre fabricarea primei bombe atomice, în regia lui Christopher Nolan, a confirmat statutul de mare favorită, câştigând 7 premii Oscar, printre care şi cel pentru cel mai bun film, în cadrul celei de-a 96-a gale a premiilor Oscar, desfăşurată duminică seară la Hollywood, transmite Reuters.

Actorul irlandez Cillian Murphy a câştigat premiul pentru cea mai bună interpretare masculină în rolul fizicianului J. Robert Oppenheimer, considerat părintele bombei atomice. Regizorul filmului "Oppenheimer", Christopher Nolan, a câştigat premiul pentru regie.

"Am făcut un film despre un om care a creat bomba atomică şi, de bine sau de rău, trăim în lumea lui Oppenheimer. Aşa că aş dori să dedic acest premiu celor care luptă pentru pace din întreaga lume", a declarat Cillian Murphy după ce a primit trofeul.

Emma Stone a primit Oscarul pentru cea mai bună interpretare feminină cu rolul unei femei înviate din morţi în comedia neagră "Poor Things". Acesta este cel de-al doilea premiu Oscar din cariera actriţei, care a câştigat şi în 2016 cu rolul din musicalul "La La Land". "Mă simt cu adevărat copleşită", a spus ea când a primit premiul.

La categoriile pentru roluri secundare, premiul Oscar a fost cucerit de Robert Downey Jr. ("Oppenheimer") şi de Da'Vine Joy Randolph ("The Holdovers"), ambii actori aflaţi la primul Oscar din carieră.

 

img24001711

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!