ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP desfășoară o campanie de predare benevolă a armelor deținute

12:25 | 11.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. În perioada lunilor martie – mai, Inspectoratul General al Poliției (IGP) desfășoară campania „Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează”, informează MOLDPRES.

Potrivit IGP, campania urmărește promovarea securității publice prin colectarea datelor actualizate despre armele de foc din posesia civilă, încurajarea predării benevole a armelor, munițiilor și altor materiale explozive aflate în posesie ilegală.

„Pentru deținerea ilegală a armelor și munițiilor, materialelor explozive, persoanele riscă pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani și amendă de până la 65 de mii de lei. În cazul predării benevole a armelor, organele de drept exclud orice pedeapsă. Cetățenii pot afla informații despre predarea armelor, munițiilor și materialelor explozive la inspectoratele de poliție sau pot suna la numărul 112”, a precizat IGP.

În ultimii 10 ani, au fost disponibilizate circa 20 500 de arme, dintre care peste 6 300 de arme de foc deținute ilegal, cu modificări neautorizate în construcție sau adaptate pentru comiterea infracțiunilor. Anul trecut, polițiștii au ridicat circa 2 500 de arme, dintre care 57 deținute ilegal.

img24001713

img24001713

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!