ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații SFS, instruiți în domeniul egalității de gen cu suportul UN WOMEN, Ambasadei Suediei și Agenției Fiscale Suedeze

13:23 | 11.03.2024 Categorie: Comunicate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Angajații Serviciului Fiscal de Stat participă în perioada 11-14 martie 2024 la trainingul "Egalitatea de Gen în Practică: De la Fundamente la Integrarea în Instituțiile Publice și Private", organizat cu suportul UN WOMEN, Ambasadei Suediei și Agenției Fiscale Suedeze.

Prezentă la eveniment, directorul SFS dna Olga Golban a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru oportunitatea oferită prin livrarea informației relevante subiectului egalității de gen, îndemnând funcționarii fiscali să participe activ în cadrul trainingului.

În context, dna Olga Golban a menționat că, Serviciul Fiscal de Stat este o instituție unde egalitatea de gen este respectată, din 1512 de angajați, 1018 fiind femei. La fel, 60% din funcțiile de conducere din cadrul SFS sunt deținute de femei. „Aferent subiectului egalității de gen niciodată nu vom găsi modelul perfect, dar trebuie să identificăm soluția perfectă pentru realitățile noastre. Urmare a acestei activități doresc să vedem cum am putea îmbunătăți anumite procese din perspectiva egalității de gen”, a adăugat directorul autorității fiscale.

Obiectivele trainingului constau în introducerea și familiarizarea cu conceptele fundamentale legate de egalitatea de gen, destinată înțelegerii importanței acestui subiect în contextul profesional și instituțional, precum și familiarizarea cu cadrul național de politici și angajamentele internaționale ale Republicii Moldova în domeniul egalității de gen.

De asemenea, un accent special va fi pus pe subiectul "gender taxes", explorând modul în care politicile fiscale pot fi evaluate și ajustate pentru a promova echitatea de gen. Astfel, participanții vor dobândi o înțelegere aprofundată a egalității de gen, dar și competențele necesare pentru a contribui activ la transformarea instituțională în direcția egalității și incluziunii.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!