ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ultimele evoluții pe dosarul transnistrean discutate la MAE cu reprezentantul special al Președinției în exercițiu a OSCE, ambasadorul Thomas Mayr-Harting

14:46 | 11.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Discuțiile s-au axat pe pregătirea vizitei în Republica Moldova a Președintelui în exercițiu al OSCE, ministrul afacerilor externe al Maltei, Ian Borg. De asemenea, a fost trecută în revistă evoluțiile din ultima perioadă în dosarul transnistrean, inclusiv în partea ce ține de aducerea graduală a activității agenților economici din regiune în câmpul legal național, procesul de integrare europeană a țării noastre, precum și contextul regional de securitate.

În același timp, au fost exprimate îngrijorările față de starea precară a drepturilor omului în raioanele de est ale țării și persecutarea abuzivă a cetățenilor de către Tiraspol, fiind reiterat apelul către Misiunea OSCE în Republica Moldova de a avea o contribuție activă în vederea atingerii unor progrese tangibile pe dimensiunea dată.

Ministrul Popșoi a reconfirmat angajamentul ferm al Chișinăului de a promova o reglementare pașnică și politică a conflictului transnistrean, precum și de a păstra o atmosferă de securitate calmă și previzibilă în regiune, inclusiv în cooperare cu partenerii strategici.

 

img24001722

img24001722

img24001722

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!