ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Documentarul ''20 de zile în Mariupol'', premiat cu Oscar, arată adevărul despre terorismul rus

15:18 | 11.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Documentarul premiat cu Oscar "20 de zile în Mariupol", filmat în timpul asediului armatei ruse asupra acestui oraş ucrainean în primăvara anului 2022, "arată adevărul despre terorismul rus", a declarat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit AFP.

"Acum mai bine de doi ani, Rusia a atacat cu brutalitate Mariupol. ”20 de zile în Mariupol” este un film care arată adevărul despre terorismul rus", a scris Zelenski pe Telegram.

"Mulţumesc echipei care a lucrat la acest film şi a câştigat un Oscar atât de important, care ne permite să vorbim tare şi clar despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei", a mai spus preşedintele ucrainean, adăugând că "adevărul triumfă în orice situaţie".

Duminică, filmul a primit premiul Oscar pentru ”Cel mai bun documentar” în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Hollywood.

Întrebat de presă despre acest subiect, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că nu are "nimic de spus".

img24001723

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!