ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din raioanele Criuleni și Strășeni vor beneficia de consultații medicale gratuite

15:55 | 11.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, vor fi oferite în această săptămână locuitorilor din raioanele Criuleni și Strășeni, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, în săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe instituții medicale din raionul Strășeni, și anume: pe 11 martie – în Oficiul Medicilor de Familie Dolna și Oficiul de Sănătate Huzun din Centrul de Sănătate Micleușeni; pe 12 martie – în Oficiul Medicilor de Familie Chirianca din Centrul de Sănătate Zubrești; pe 13 martie – în Oficiul de Sănătate Lupa-Recea, Oficiul Medicilor de Familie Onești și Oficiul Medicilor de Familie Țigănești din cadrul Centrului de Sănătate Codreanca; pe 14 martie – în Oficiul Medicilor de Familie Drăgușeni și Oficiul Medicilor de Familie Zamciogi din cadrul Centrului de Sănătate Romanești; pe 15 martie – în Oficiul de Sănătate Gornoe din Oficiul Medicilor de Familie Micăuți.

Tot în această săptămână vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor în diferite localități din raioanele Criuleni și Strășeni, și anume:în intervalul 13-14 martie – în Jevreni, Criuleni; pe 15 martie – în Cruglic, Criuleni; în zilele de 13 și 14 martie – în Micăuți, Strășeni; pe 15 martie – în Scoreni, Strășeni.

Conform datelor CNAM, săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite peste 900 de persoane, dintre care mai mult de 400 – screening pulmonar, iar circa 500 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

img24001725

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!