ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Decizie CC: Sintagma „limba română” rămâne în toată legislația Republicii Moldova

16:09 | 11.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a decis astăzi, 11 martie, că sintagma „limba română” rămâne în toată legislația Republicii Moldova, inclusiv în Constituție, informează MOLDPRES.

Anterior mai mulți deputați au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicită verificarea constituționalității deciziei de schimbare a denumirii limbii de stat, din moldovenească în română, în toată legislația din Republica Moldova, inclusiv în Constituție.

Astfel, deputații au contestat o lege care impunea substituirea cuvintelor ”limba moldovenească”, ”limba de stat!”, ”limba oficială”, ”limba noastră”, ”limba maternă” în toate actele normative, adoptate de Parlament cu cuvintele „limba română”.

img24001726

img24001726

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!