ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zeci de contribuabili din domeniul HoReCa și comerțului cu flori, monitorizați de Fisc de 8 martie

08:55 | 12.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Un număr de 30 de restaurante și cafenele și 69 de comercianți cu flori din municipiile Chișinău și Bălți au fost monitorizați de Serviciul Fiscal de Stat (SFS) în zilele de 7 și 8 martie, transmite MOLDPRES.

Ca rezultat, au fost înregistrate încasări în domeniul HoReCa de circa 7,2 milioane lei (360 de mii de euro) și la comercianții de flori - de circa 7 milioane lei.

SFS a precizat că acțiunile nu au fost orientate spre aplicarea sancțiunilor, ci pe monitorizarea modului de respectare a legislației de către contribuabilii, în scopul prevenirii nedocumentării tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control.

Monitorizarea a avut loc pe toată durata de activitate a subdiviziunilor, până la sfârșitul programului acestora, fiind verificate selectiv notele de plată în contrapunere cu bonurile fiscale eliberate. Totodată, au fost preluate explicații de la angajați.

Autoritatea fiscală atenționează contribuabilii să respecte legislația și să elibereze bonuri fiscale la decontările în numerar, iar cumpărătorii sunt îndemnați să solicite bonul de casă.

img24001730

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!